zo 2 apr. Klassiek / €20,00 (incl. consumptie) / 16.00

Vocaal ensemble Melos

Bestel tickets

In samenwerking met cellokwartet Wiriavier / dirigent Lucas Vis

Geen ‘reprise’ deze keer, maar een volledig nieuw ensemble, dat begin 2016 werd opgericht door dirigent en cellist Lucas Vis. Lucas Vis is geen onbekende in Venlo o.a. als dirigent van de Matthäus Passion en het leek een goed idee om hem met dit nieuwe ensemble een podium te bieden in het jubileumprogramma ’10 jaar Domani’. 

Uitgevoerd worden: R. Schumann - 3 delen uit Romanzen op. 69; M. Reger - Drei Gesänge op. 111B; Cello-kwartet Wiriavier; Aria (nog te bepalen) door Caroline Spanjaard met celli;
R. Schumann - 3 delen uit Romanzen op. 69; F. Poulenc - Petites voix; Fl. Schmitt - 2 delen;
G. Holst - deel uit “Seven part songs” met celli; R. Schumann - 3 delen uit Romanzen op. 91

Vocaal Ensemble Melos is een projectkoor dat is opgericht door sopraan Caroline Spanjaard en ondergetekende. In januari 2016 heeft Melos zich voor het eerst gepresenteerd in Best en Eindhoven. Melos bestaat uit twaalf goede zangeressen, die ieder ruime ervaring hebben op het gebied van zowel koor- als solozang.

Cellokwartet Wiriavier wordt gevormd door de cellisten Wikkie Vis, Rita Ernst-Kurtos, Connie van der Dussen en Lucas Vis. Het repertoire van Wiriavier bestrijkt muziek van de laatste eeuwen, veelal speciaal gearrangeerd voor het kwartet. In het programma met Melos treedt Wiriavier tevens op als begeleidend instrumentaal ensemble.