zo 24 apr. Literatuur / € 10,00 / 14.00 - 15.30 / Deur open: 13.30

​Twan Huys te gast in Venlo

Kaarten via Koops Boeken

Twan Huys naar Venlo om te praten over zijn nieuwste boek “De Clintons”

Op uitnodiging van Boekhandel Koops komt Twan Huys naar Venlo om te praten over zijn nieuwste boek “De Clintons”, de Amerikaanse verkiezingen en wat verder nog ter tafel komt.

Verslaggever cultuur bij Media Groep Limburg Adri Gorissen gaat in gesprek met Amerika deskundige Twan Huys, die in het spannendste verkiezingsjaar ooit het verhaal vertelt van het beroemdste en meest invloedrijke politieke echtpaar uit de Verenigde Staten: Bill en Hillary Clinton.

Hij: het ultieme politieke talent, een van de populairste oud-presidenten, bijna afgezet vanwege zijn ontembare libido.
Zij: de bedrogen echtgenote, de gedroomde Democratische presidentskandidaat die het aflegde tegen Barack Obama, maar die nu de eerste vrouwelijke president van Amerika kan worden.

Twan Huys sprak voor dit boek met vrienden, vijanden, adviseurs en ingewijden van de Clintons, zoals David Maraniss en Carl Bernstein, de biografen van resp. Bill en Hillary; Robert Bennett, Bills advocaat tijdens de seksschandalen; en Dick Morris, voormalig adviseur en nu vijand nummer 1 van de Clintons. Maar ook wist hij mensen te spreken te krijgen die zich bijna nooit laten interviewen: Sidney Blumenthal, adviseur en vriend; en Betsey Wright, jarenlang politiek adviseur en vriendin, en degene die de hoogte- en dieptepunten van het echtpaar het meest intensief heeft meegemaakt.
En Huys sprak uitgebreid, tijdens zijn correspondentschap in Amerika, met Bill en Hillary zelf. De Clintons is hun verhaal.

Twan Huys (1964) is presentator van Nieuwsuur en bedenker en presentator van College Tour. Van 1999 tot 2006 was hij voor NOVA correspondent in Amerika. Hij werd in 2011 bekroond met de Sonja Barend Award voor het beste televisie-interview. Van Huys' vorige boek over Amerika, Ik ben een New Yorker, werden meer dan 50.000 exemplaren verkocht.

In verband met de grote belangstelling is gekozen voor locatie Domani, Domaninicanenstraat 15, Venlo. 
Kaarten bedragen €10,- en zijn te koop bij Boekhandel Koops, te reserveren via 077-3510900 of per mail: info@koopsboeken.nl

44 Kloosterkwartier Jpg