zo 6 nov. Klassiek / €20,00 (incl. consumptie) / 16.00

Syrene saxofoonkwartet

Tickets bestellen

Saxofon i rossi 

Met het programma ‘Saksofon i rossii’ (Russische componisten omarmen de sax) geeft Syrène een Russisch feestje en viert daarmee de saxofoon. Van prachtige laatromantische muziek van Sergei Rachmaninov’s ‘Rapsodie op een thema van Paganini’ tot ‘Far away’, een verborgen juweeltje van de vrouwelijke componiste Elena Firsova. Van Alexander Glazoenov met zijn ‘Canzona Variée’ (Saxofoonkwartet opus 109) tot het spetterend sluitstuk van het concert met Modest Moessorgski’s ‘Schilderijen van een tentoonstelling’. In dit werk haalt Syrène alles uit de kast met een eigen bewerking voor maar liefst acht saxofoons!                                                                           Syrène brengt met dit programma tegelijkertijd een toost aan Glazoenov’s 150e verjaardag. Hij kan worden gezien als de meest toonaangevende Russische componist die de saxofoon omarmde. NAZDROVJE!

Het Syrène Saxofoonkwartet bestaat uit vier vrouwen die zich vernoemd hebben naar de Sirenen uit Homerus’ Odyssee: zeegodinnen die met helder gezang zeelieden verlokken. Syrène wil de toehoorder uitnodigen met haar muziek en de klassieke saxofoon laten klinken bij een uiteenlopend publiek. Het is hun energie, kwaliteit en sterke communicatie op het podium, dat hen geliefd maakt bij de luisteraar.
De Syrènes hebben gestudeerd aan de conservatoria van Amsterdam, Den Haag en Utrecht, en zijn als eerste blazersgezelschap verwelkomd op de prestigieuze Nederlandse Strijkkwartet Academie. Het Syrène Saxofoonkwartet heeft alle grote Nederlandse concertpodia en vele internationale podia weten te bespelen.

Het motto van Syrène is ‘friszoet & stevig’, een korte uitdrukking om hun talenten te formuleren: pittig, met vrouwelijke finesse en zeer begaafd.
Komt u meegenieten van vier topsaxofoontalenten in het jubileumprogramma ’10 jaar’Domani. Die topsaxofoontalenten zijn Femke IJlstra, sopraansaxofoon; Lotte Pen, altsaxofoon; Annelies Vrieswijk, tenorsaxofoon; Aukelien Kleinpenning, baritonsaxofoon.