za 16 dec. Concert / kaartverkoop volgt / 20:00

Start de Kerst met Cantate

Zoals vanouds! Kamerkoor Cantate Venlo is eindelijk weer terug in Domani voor Kerst. Het Kamerkoor kan niet wachten om weer op de vertrouwde 'thuislocatie' de Kerst te laten beginnen voor haar gasten, met prachtige bekende en wat minder bekende Kerstwerken van o.a. Britten, Hagenberg, Tavener, Franck en Forrest. De warme klanken van Kamerkoor Cantate zullen afgewisseld en aangevuld worden door het koperkwintet Venlobrass Jacq Sanders. Ga lekker zitten en laat die sfeervolle Kerst maar komen!

Kamerkoor Cantate Venlo is een uniek vrouwenkoor dat in 1970 is opgericht door dirigent Gerard Franck en sinds 2002 onder bezielende leiding staat van dirigent Dion Ritten. Vaste begeleidende pianiste is Veron Jongstra.

Het koor mag zich rekenen tot één van de beste vocale ensembles van Nederland, bewezen door het winnen van prijzen op meerdere festivals in zowel binnen als buitenland.

Kamerkoor Cantate wordt alom geroemd om haar natuurlijke manier van musiceren en de sfeer die het daarbij weet te creëren. Het koor kan dan ook rekenen op een enthousiast vast publiek en op lovende kritieken uit de (inter)nationale koorwereld.

Venlobrass is een ad hoc samengesteld koperkwintet bestaande uit Venlose koperblazers van hoog niveau.

De 5 musici hebben een vakopleiding muziek gevolgd en hebben diverse uiteenlopende muzikale functies in de regio Venlo. Met hun enthousiasme geven ze een grote impuls aan amateurmusici.