zo 22 aug. Klassiek / informatie volgt / informatie volgt

Regioconcert Orlando Festival

Het Orlando Festival is het oudste en grootste kamermuziekfestival van Nederland. Het festival is opgericht in 1982 door Stefan Metz, destijds cellist van het Orlando Kwartet, waarnaar het festival is vernoemd. Orlando levert sinds de oprichting een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en bevordering van kamermuziek in Nederland en daarbuiten. Kenmerkend voor Orlando is de combinatie van kamermuziekconcerten en educatie aan amateurmusici van alle niveaus en alle leeftijden, alsmede aan jonge professionele musici. Het hart van het Orlando Festival bevindt zich sinds de eerste editie in 1982 in Abdij Hotel- en Conferentieoord Rolduc in Kerkrade, waar alle deelnemers logeren en waar de middagconcerten, openbare lessen, masterclasses en workshops plaatsvinden.

De programma’s van de regioconcerten worden vanaf juni 2021 gepubliceerd o.a. op de website www.orlandofestival.nl.

Tijdens het Orlando Festival is iedere dag op Rolduc gevuld met masterclassen en workshops voor jonge professionele musici, gegeven door de Orlando musici. De jonge ensembles uit de European Summer Course for Chamber Music (ESC) doen gedurende hun verblijf ook de broodnodige podiumervaring op tijdens de regioconcerten die Orlando presenteert op mooie locaties in Limburg.

Orlando programmeert het repertoire uit de barok, de klassieke periode, de romantiek, de 20ste en de 21ste eeuw. Per concert wordt gestreefd naar een evenwicht tussen de stijlperiodes, bezettingen en bekend en minder bekend repertoire.