zo 29 jan. Klassiek / €20,00 (incl. consumptie) / 16.00

Pieter Wispelwey & Paolo Giacometti

Bestel tickets

Ludwig van Beethoven en Franz Schubert vormen het kader voor de duoconcert door Pieter Wispelwey en Paolo Giacometti bij hun optreden in het jubileumprogramma ’10 jaar Domani’.

Uitgevoerd worden:

Ludwig van Beethoven                     Sonate nr. 4 in C gr.t. opus 102/1

Ludwig van Beethoven                     Sonate nr. 5 in D gr.t. opus 102/2

Franz Schubert                                 Introduction & Variations op ‘Trockne Blumen’ D 802

Franz Schubert                                 Fantasie in C gr.t. D 934

Pieter Wispelwey behoort tot de eerste generatie cellisten die zowel de moderne als de barokcello meester is. Met zijn gevoel voor stijl en met een fenomenale techniek won hij de harten van vele recensenten en publiek. Zijn repertoire reikt van Bach tot Schnittke

Wispelwey concerteerde inmiddels op vijf continenten en hij soleerde met de meest toonaangevende orkesten wereldwijd, en met dirigenten als Sir Neville Marriner, Philippe Herreweghe en Ton Koopman. Pieter heeft een reputatie opgebouwd als een van de meest charismatische cellisten ter wereld.

Paolo Giacometti studeerdebij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam, in 1995 waar hij met de hoogste onderscheiding afstudeerde. Zijn liefde voor de kamermuziek leidde tot een succesvolle samenwerking met coryfeeën als Pieter Wispey en Janine Janssen. Paolo Giacometti concerteert wereldwijd als solist op vooraanstaande podia. In de lente van 2016 zal hij op diverse Braziliaanse podia zijn opwachting maken.

www.pieterwispelwey.com
www.giacometti.nl