zo 14 mei Klassiek / €20,00 (incl. consumptie) / 16.00

Pianoduo Wyneke Jordans & Leo van Doeselaar

Tickets bestellen

Robert Schumann en Johannes Brahms

Het pianoduo Wyneke Jordans en Leo van Doeselaar waren reeds meerdere malen te gast in Domani. Steeds was hun optreden succesvol en dus terecht ook een plek als afsluiting van het jubileumprogramma '10 jaar Domani‘.

Een programma volledig gewijd aan Robert Schumann (1810-1856) en Johannes Brahms (1833-1897): Robert Schumann - Uit ‘6  Studien in Kanon für den Pedalflügel’, op. 56 (1845) (bewerking door Bizet);

Robert Schumann - Uit ‘Stücke für große und kleine Kinder’, op. 85 (184 ); Johannes Brahms - ‘Variationen über ein Thema von Robert Schumann’, opus 23 (1856). In memoriam Robert Schumann. Het gebruikte thema zijn de allerlaatste opgeschreven noten van Schumann en vormen het zg. ‘Geisterthema’; Robert Schumann - ‘Bilder aus Osten’, op.66 (1848); Johannes Brahms - 4 Hongaarse Dansen  (1852-1869).

Sinds ze bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam hun diploma Uitvoerend Musicus behaalden, zijn Wyneke Jordans – Wyneke heeft Venlose roots – en Leo van Doeselaar niet meer weg te denken van de Nederlandse concertpodia. Als quatre-mainsduo, als duo op twee piano's en in samenwerking  met ensembles als  de Slagwerkgroep Amsterdam, het Nederlands Kamerkoor, het Berliner Philharmonischer Chor, Quink, het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging , Anima Eterna en verschillende Nederlandse Symfonie-orkesten hebben ze zich sinds 1977 ontwikkeld tot een hechte eenheid. Concertreizen voerden hen door Europa, de Verenigde Staten, Rusland en Azië. Ze waren het eerste quatre-mainsduo met een tournee door China (2005 en 2006).

Van hun spel worden regelmatig  opnamen uitgezonden voor radio en televisie.
Over hun laatste cd (Schumann in 2015) werd ondermeer het volgende geschreven:
“Dankzij de onverwachte glansplekjes en timbre-toverkunstjes die Jordans en Van Doeselaar met hun vederlichte en transparante spel onthullen, is het resultaat uitgesproken aangenaam.” (Volkskrant, Frits van der Waa)
“Duo demonstreert benefit van krap 40 jaar samenspel in tot verbeelding sprekende Schumann, met Bilder aus Osten als hoogtepunt”. (NRC, Mischa Spel)

www.wynekejordans-leovandoeselaar.com