ma 27 dec. Culinair / 15,30 / 16:00 - 17:30

GEANNULEERD - Peter en de Wolf + Heritage Sinfonietta | 16:00

Tickets

Peter en de Wolf een wereldberoemd, tijdloos sprookje.
Limburgse versie (16:00)

In december 2021 gaat Heritage Sinfonietta op avontuur en strijkt daarbij voor het eerst in haar korte bestaan neer in Venlo!

Aan de hand van muziek, tekst en kleurrijke illustraties presenteert het kamerorkest het klassieke sprookje Peter en de Wolf van Sergej Prokofiev, samen met vertelster Joes Boonen. Het belooft een middag te worden met voor elk wat wils, en in het bijzonder voor de jongste concertbezoekers: aan de hand van het verhaal krijgen zij een eerste introductie naar de wereld van de klassieke muziek.

Dat is nog niet alles: de jongste avonturiers mogen ook zelf de handen uit de mouwen steken! In samenwerking met Kunstencentrum Venlo organiseert Heritage Sinfonietta een speciale Instrumentenproeftuin waar zij na afloop de verschillende instrumenten kunnen uitproberen.

Bijzonder aan de voorstelling is bovendien dat deze in het Nederlands én in het Limburgs wordt uitgevoerd.

Over Joes Boonen

Joes Boonen ( 1976) is geboren in Heythuysen. Ze studeerde aan het Conservatorium ( Orthopedagogische Muziek Beoefening) in Maastricht en daarna aan de Frank Sanders Academie voor Musical Theater in Amsterdam.Ze was jarenlang te zien bij Dirk Scheele in de theaters en op Nickelodeon en speelt nu al jaren haar eigen solo voorstellingen voor peuters en kleuters oa Dikkie Dik en Deze ridder zegt nee.Daarnaast presenteert Joes concerten en evenementen en heeft ze onlangs haar eerste boek geschreven " Bijna-doodervaringen uit het leven van een hypochonder".

Over Heritage Sinfonietta

Heritage Sinfonietta, een initiatief van dirigent Martijn Pepels, wil het professionele muziekleven van Limburg nieuw leven inblazen en door de geheleregio verspreiden, met als thuisbasis de stad Roermond. Dit kamerorkest, samengesteld uit professionele musici van wie vele ook als docent in de regio actief zijn, geeft het culturele erfgoed door aan de nieuwe generatie. Daarbij is in het bijzonder aandacht voor educatieve projecten om jongeluisteraars onder te dompelen in de wereld van klassieke orkestmuziek.Heritage Sinfonietta presenteert kwalitatief hoogstaande muziek op eenlaagdrempelige manier, waarmee ze een brede doelgroep aanspreekt.

Heritage Sinfonietta speelt Peter en de Wolf
Heritage Sinfonietta o.l.v. Martijn Pepels

Vertelling: Joes Boonen

Illustraties: Nino Natoshvili

27 december 2021
1e voorstelling (Nederlandse versie): 14.00 | tickets
2e voorstelling (Limburgse versie): 16.00 | tickets

Tickets: €15,30