zo 9 apr. €15,00 / Aanvang 17.00

Passieconcert Franciscuskoor Venlo

"Alles wat ik kon opbrengen op religieus gebied heb ik in het Requiem gestopt, wat bovendien het stuk domineert van begin tot eind met een groots humaan gevoel van het geloof in de eeuwige rust". 

Zo beschrijft Gabriël Fauré zijn Requiem, dat zondag 9 april om 17:00 uur wordt uitgevoerd door het Franciscuskoor onder leiding van Marianne Maessen-Scherjon, met aan het orgel Joost-Anne Veerman.
Met dit concert wordt door het Franciscuskoor een traditie voortgezet, om op Palmzondag een passieconcert te verzorgen. Het Requiem heeft een vredig, berustend karakter, vooral ook omdat het deel dat vaak opstandigheid tegen de dood vertegenwoordigt, door Fauré is weggelaten. Hij besluit zijn Requiem met In Paradisum, dat door zijn feeërieke klank een ultieme blik werpt op het eeuwige licht.

Solisten zijn Kaiyi Min (sopraan), Guja Sandholt (alt) en Agris Hartmanis (bas). Daarnaast brengt het Franciscuskoor het Miserere in C van Johann Adolf Hasse ten gehore. In dit werk uit 1730 speelt het gevoel een nadrukkelijke rol en lijkt de componist met name in de aria’s vooruit te lopen op de muziek van Mozart. Samen met het Requiem vormt dit werk een toepasselijk geheel voor dit Passieconcert, dat plaatsvindt in Domani aan het Dominicanenplein te Venlo.
Kaarten kosten 15 euro en zijn voor aanvang van het concert verkrijgbaar bij de ingang. Reserveren (vrije plaatskeuze) kan via info@franciscuskoor.eu

  

Franciscuskoor Venlo 1