zo 23 okt. 12.50 / 15:00

Meulenzengersconcert: Puur Zang

Het jaarlijkse Meulezengersconcert heeft dit jaar als titel „Puur Zang“ gekregen. Het Venloose Mannenkoor heeft zich laten inspireren door de Franse uitdrukking “Pur Sang”

De vertaling van deze uitdrukking brengt ons woorden als: Echt, op en top, zuiver en volbloed. Zo kwamen de Meulezengers terecht bij datgene waar het koor voor staat: Puur Zang.

Het Pur Sang is ook een verwijzing naar de franstalige nummers die gebracht zullen worden, zoals de klassiekers “les pecheurs du perle” en “près du fleuve étranger” en het moderne “Une belle Histoire”, wat recent in het repertoire werd opgenomen.

Tijdens het concert in Domani zal een breed repertoire aan het publiek gepresenteerd worden dat van klassiek tot populair en dialect reikt. Het koor, dat inmiddels uit 50 zangers bestaat, werkt samen met enkele solisten; De Nederlands/Tanzaniaanse Nienke Nillisen, dit jaar winnares van de Fontys Entreeprijs Boulevard. Roel Peeters heeft ondanks zijn drukke werkzaamheden voor zijn hoofdrol in de Venlose Revue wederom zijn medewerking toegezegd en nog een telg uit de Meulezengersgelederen, Monique Rosendahl, die haar medewerking aan het concert zal verlenen.

Het koor, onder leiding van Marianne Maessen-Scherjon, wordt begeleid door Ben van Daal op piano, Bram Maessen op percussie en een blazersensemble. Alle componenten voor een afwisselend en verrassend programma zijn aanwezig.

Puur Zang wordt pur sang door de Meulezengers gepresenteerd op zondag 23 oktober a.s. vanaf 15:00 uur in Domani aan de Nieuwstraat. Kaarten zijn voor € 12,50 te bestellen via de leden of door een mail te sturen naar kaarten@demeulezengers.nl