zo 27 okt. Concert / 15,80 (incl. consumptie) / Aanvang 16:00 uur

Linda Zijlmans

Tickets

Limburgse liedjes die raken, pop met een vleugje Americana. Linda Zijlmans vertelt kleine en grote verhalen in liedjes met thema’s die voor iedereen herkenbaar zijn. In 2010 verscheen haar EP Vaerder (LN Records), met daarop haar eerste single Honger van mien Hert. In 2010 en 2017 werd ze genomineerd voor de Jo Erensprijs (Nach van ’t Limburgse Leed).

In augustus 2017 verscheen haar album IK (HK Music), een gevarieerd album geproduceerd door Tren van Enckevort (Rowwen Heze). Een droom die uitkwam… Haar singles Lös of Leefde, Snel en Löpse Vaerder kwamen van niets binnen op 1 in de L1 Limbo top 10. In december 2017 en mei 2018 was ze te gast bij NPO Radio 5 om te vertellen over haar album. Ter promotie van haar album speelde ze unieke Kapsalonconcerten in de salons van Huizenaar Kappers.

Samenwerkingen spelen een grote rol in de muzikale carrière van Linda. Zo maakt ze muziek met Maud Wilms en Dyanne Sleijpen binnen hun project Op Geveul. Ze schreef een aantal liedjes met Tren van Enckevort. Daarnaast maakte Linda in het voorjaar van 2018 een tour door Limburg met singer-songwriter Skinnie. Hun duo-voorstelling heette Tösje Venlo en Zitterd en kreeg een mooi vervolg in het najaar van 2018. Linda’s single Herfs werd eind 2018 door L1 uitgeroepen tot beste liedje van 2018 en Linda zelf werd uitgeroepen tot Beste Limburgse Zangeres van 208.

De afgelopen jaren heeft Linda laten zien dat ze met haar krachtige stem en pakkende uitstraling een veelzijdige singer-songwriter is, die zowel met band als enkel met gitaar volledig tot haar recht komt op de bühne. De liedjes die ze schrijft zijn pakkend en komen recht uit haar hart. 27 oktober speelt ze met band in Domani, haar eigen liedjes aangevuld met een aantal zeer verrassende liedjes van anderen. Het belooft een bijzondere en ontroerende middag te worden.