zo 14 okt. Klassiek / 20,00 (excl. 0,80 cent servicekosten) (incl. consumptie) / Aanvang 16:00 uur

La Primavera

Tickets

Renaissance- en barokensemble La Primavera brengt al bijna 25 jaar met veel liefde en plezier kwalitatief hoogstaande concerten in binnen- en buitenland. Het ensemble bestaat uit drie musiciennes: Anabela Marcos - sopraan; Regina Albanez - theorbe en gitaar; Maaike Boekholt - viola da gamba.
La Primavera, Spaans, Italiaans en Portugees voor “lente”, verwijst naar het muzikale voorjaar dat in de late renaissance ontsprong en in de barok tot bloei kwam.

De drie musici van La Primavera stellen zich ten doel om het publiek zo intens mogelijk te betrekken bij hun concerten. Door  middel van bijzondere thema-programmering en hun temperamentvolle podiumoptreden, maar ook door bv het geven van toelichtingen op programma en instrumenten. Een korte impressie, samengesteld uit perscitaten: betoverende charme, puur, integer, sensueel, temperamentvol, indrukwekkend, hoog niveau, heel veel passie en spontaan.

Muziek en schilderkunst komen samen in een metamorfose met prachtige, beeldende Italiaanse muziek uit de zeventiende eeuw van o.a. Claudio Monteverdi, Luigi Rossi, Loreto Vittori en Francesco Cavalli.

Voor dit programma wordt ensemble La Primavera uitgebreid met violiste Noyuri Hazama.
Tevens wordt een begeleidende schilderijenpresentatie getoond.