zo 10 dec. Klassiek / €20,00 (incl. consumptie) / 15.30 - 18.00 / aanvang: 16.00

Frederieke Saeijs en Nino Gvetadze

Bestel tickets

Frederieke Saeijs kreeg les van grootheden als Herman Krebbers, Mauricio Fuks en Boris Kuschnir en studeerde cum laude af (met een 10) om vervolgens grote internationale concoursen te winnen. Het in de wacht slepen van de prestigieuze Premier Grand Prix op het Long-Thibaud vioolconcours te Parijs opende voor haar de deuren van alle grote internationale concertzalen en solo-optredens met ’s wereld meest gerenommeerde orkesten en dirigenten waren het gevolg.

Frederieke is internationaal actief als kamermusicus, een van haar passies. Samen met pianiste Nino Gvetadze en celliste Maja Bogdanovic vormt ze het bekende Arosa Trio. Gvetadze en Saeijs vormen daarnaast samen een synergetisch duo.

Nino Gvetadze, van oorsprong Georgische maar al geruime tijd in Nederland wonend, won in 2008 het Internationale Frans Liszt Concours niet alleen de tweede prijs, maar ook de persprijs en de publieksprijs. Daarna, in 2010, won ze de prestigieuze Borletti Buitoni Trust Award. De Deutsche Hannoversche Allgemeine over Nino "...een sensatie [...]!" Beide dames brachten in 2016 samen een cd uit bij het Naxos label met de complete sonates voor piano en viool van C.M. von Weber.