do 21 mrt. Literatuur / 12,50 (incl. consumptie) / 20:00

Domani Literair

tickets

Bibliotheek Venlo en Boekhandel Koops organiseren in de boekenweek ‘Domani Literair 2024’, hét Venlose boekenfeest waar je bij wilt zijn! Met trots presenteren we deze avond drie auteurs: Tommy Wieringa, Sacha Bronwasser en Roger Abrahams. Frans Pollux is de tafelheer en gaat met de gasten in gesprek over hun recente werken. Topauteur 𝗧𝗼𝗺𝗺𝘆 𝗪𝗶𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴𝗮 bracht afgelopen jaar de familiesaga ‘Nirwana’ uit. 𝗦𝗮𝗰𝗵𝗮 𝗕𝗿𝗼𝗻𝘄𝗮𝘀𝘀𝗲𝗿 maakt met haar tweede roman ‘Luister’ dat afspeelt in het Parijs van 2015 veel indruk. En Venlonaar 𝗥𝗼𝗴𝗲𝗿 𝗔𝗯𝗿𝗮𝗵𝗮𝗺𝘀 debuteert met ‘Een maand in Managuay’, een even spannende als grappige roman over ambitie, vriendschap en de Fuego Infierno Volcánico, de heetste chilipeper ter wereld. De avond is compleet met mooie muziek en meet & greet na afloop.

Tommy Wieringa debuteerde in 1995 al met ‘Dormantique’s manco’, maar brak bij het grote publiek door in 2005 met ‘Joe Speedboot’. Dit boek werd bekroond met diverse prijzen. Als journalist en columnist bij onder andere de Volkskrant, Vrij Nederland en NRC geniet Wieringa landelijke bekendheid. Zijn romans worden goed ontvangen. In 2013 ontving Wieringa de Libris Literatuur Prijs voor ‘Dit zijn de namen’ en ook ‘De heilige Rita’ viel in de prijzen. Als writer in residence aan het NIAS werkte hij aan zijn nieuwste roman ‘Nirwana’. Het is een historische roman over de familie van Pieter Schelte Heerema. Het is een wervelend epos over een familie die generatie na generatie de verovering van de aarde najaagt, ook wanneer blijkt dat het vuur een goede knecht is, maar een slechte meester.

Sacha Bronwasser is auteur, spreker, kunsthistoricus en curator. Haar romandebuut ‘Niets is gelogen’ verscheen in 2019. Afgelopen jaar bracht ze ‘Luister’ uit en maakte daarmee op ons een verpletterende indruk. Ze beschrijft het Parijse leven van een au pair, in een verhaal dat tot climax komt in 2015 op een straatlengte van Bataclan. ‘Luister’ staat al meer dan 35 weken in de CPNB-top en behoort tot een van onze eigen favorieten!

Roger Abrahams is geboren in Venlo en groeide tweetalig op, als zoon van een Nederlandse vader en een Duitse moeder. In Utrecht studeerde hij geschiedenis en volgde hij colleges Russisch en Frans. Na een reis door Latijns-Amerika creerde hij de Spaanstalige bananendictatuur Managuay. Na het maken van ‘Het Grote Managuay-Vakantie-Doeboek.’, debuteert Roger met zijn roman ‘Een maand in Managuay’, een even spannende als grappige roman over ambitie, liefde, vriendschap en de Fuego Infierno Volcánico, de heetste chilipeper ter wereld. We zijn er trots op om Roger in Domani zijn eerste roman te mogen laten presenteren.