do 16 mrt. Literatuur / 10,00 / 20:00 - 23:00

Domani Literair

Tickets

Venlo Leest! presenteert in de boekenweek ‘Domani Literair 2023’, hét Venlose boekenfeest waar je bij wilt zijn! De Boekenweek is hét leesfeest van het jaar en daar mag je natuurlijk niet ontbreken. Deze editie staat het thema ‘Ik ben alles’ centraal. In een nieuwe informele setting gaat Frans Pollux met zijn gasten in gesprek over deze zoektocht naar hun eigen identiteit en in welke mate het een rol speelt in hun eigen werk. De gasten van deze bijzondere editie zijn de landelijk bekende schrijvers Arnon Grunberg en Nina Polak. Verder verschijnen aan tafel de Venlose Annemarie Staaks die recent schreef over het leven van Tasilo Pieck. Tasilo zal aanschuiven om te vertellen over de impact van het schrijven van zijn eigen levensverhaal. Ook zal hij dit Venlose boekenfeest muzikaal omlijsten. De kersverse stadsdichter van Venlo, Sef Derkx zal onze tafel compleet maken. We sluiten af met DJ Broekie voor een feestelijke afterparty. De ideale gelegenheid om gezellig na te praten met de auteurs. Koop hier je tickets!

Nina Polak is redacteur bij De Correspondent en won met haar romans We zullen niet te pletter slaan (2014) en Gebrek is een groot woord (2018) al diverse gerenommeerde prijzen. Met haar recente roman Buitenleven maakte ze diepe indruk bij haar lezers waaronder ook vele jongvolwassenen. Het is een intrigerend verhaal waarin de liefde tussen twee vrouwen als vanzelfsprekend is verweven in een verhaal vol verlangen.

Arnon Grunberg heeft met zijn indrukwekkende staat van dienst wellicht weinig tot geen introductie nodig. Hij kwam op zijn 23e met veel bombarie het literaire wereldje binnen gestormd en het is daarna eigenlijk nooit meer stil geworden rondom zijn persoon. Grunberg werd al snel columnist bij de VPRO-gids, essayist bij NRC Handelsblad en later kreeg hij een dagelijkse column op de voorpagina van de Volkskrant. Zijn veelbesproken roman Tirza, over de allesomvattende liefde van een vader voor zijn dochter, werd bekroond met de Libris-literatuurprijs. In 2022 ontving Grunberg de P.C. Hooft-prijs, de belangrijkste Nederlandse oeuvreprijs, en de Johannes Vermeer Prijs, de Nederlandse staatsprijs voor de kunsten. In het voorjaar verschijnt het non-fictie boek De vluchteling, de grenswacht en de rijke Jood over het maatschappelijke debat rondom vluchtelingen. Hij reisde in de zomer van 2022 naar Oekraïne, Georgië en Dubai om onderzoek te doen voor deze bijzondere uitgave.