di 26 mrt. Literatuur / 19,95 / 20:00 uur

Domani Literair

Tickets

Domani Literair is er wederom in geslaagd één van de grootste Nederlandse schrijvers van dit moment naar Venlo te halen. Ilja Leonard Pfeijffer is op dinsdag 26 maart te gast in Domani. Ook Marcia Luyten wordt die avond geïnterviewd door Frans Pollux.

Ilja Leonard Pfeijffer is schrijver, dichter en classicus. Voor zijn roman La Superba kreeg hij in 2014 de Libris Literatuurprijs. Pfeijffer, die in Italië woont, schreef ook boeken als Rupert (2004) en Brieven uit Genua (2016). Zijn nieuwe roman Grand Hotel Europa is op dit moment een van de best verkopende Nederlandse boeken. Naast proza schrijft Pfeijffer ook poëzie. Hij is bovendien een van de huisschrijvers van Toneelgroep Maastricht.


Marcia Luyten is naast schrijfster ook econome, journalist en presentatrice. Ze werkte als correspondent in Afrika en was diplomate voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Van 2012 tot vorig jaar presenteerde ze het politieke programma Buitenhof. In 2015 verscheen haar boek Het geluk van Limburg over de geschiedenis van de steenkoolwinning in de provincie. Luyten werkt aan de biografie van koningin Máxima.


Domani Literair is een schrijversavond in het Venlose Domani. Tijdens eerdere editie waren onder anderen Geert Mak, Cees Nooteboom, Griet Op de Beeck, Jelle Brandt Corstius en Joris Luyendijk te gast. Naast de gesprekken met de schrijvers is er muziek. Kaarten voor de editie van dit jaar zijn nu te koop bij boekhandel Koops en de Bibliotheek Venlo. Domani Literair start op dinsdag 26 maart om 20.00 uur.