zo 24 okt. Literatuur / 8,00 / 12:00 - 14:00

LOCATIE VERPLAATST - Domani Literair

Tickets

Twee van de grootste literaire talenten van de Lage Landen zijn dit najaar te gast in Venlo. Lize Spit en Tobi Lakmaker komen op zondag 24 oktober naar Domani Literair, waar ze in gesprek gaan met Frans Pollux. Muziek is er tijdens de matineevoorstelling van het trio WANDER.


let op: Domani Literair is verplaatst naar de bibliotheek in Venlo.

Bijna alles is anders dit jaar en dat geldt ook voor Domani Literair. De schrijversavond is er doorgaans in het voorjaar, op een doordeweekse avond. Nu is gekozen voor een vroege zondagmiddag in oktober. Wat hetzelfde gebleven is, zijn de locatie - het prachtige Domani in de Venlose binnenstad - en het buitengewone literaire talent op het podium.

Daar zitten namelijk Lize Spit en Tobi Lakmaker. Spit komt uit België en debuteerde in 2015 met de zinderende roman Het Smelt, waarvoor ze onder meer De Bronzen Uil won. De opvolger Ik ben er niet verscheen eind vorig jaar. Tobi Lakmaker beleeft dit jaar een daverende doorbraak dankzij De geschiedenis van mijn seksualiteit.

Domani Literair is zondag 24 oktober van 12.00 tot 14.00 uur. Kaarten zijn te koop via Eventbrite en bij de balie van de bibliotheek aan de Begijnengang. Bezoekers moeten naast het kaartje ook een coronatoegangsbewijs hebben. Tijdens de schrijversmiddag is het mogelijk boeken aan te schaffen en te laten signeren. WANDER (een trio bestaande uit Babs van Bree, Renée Steenvoorden en Robbert Suilen) zorgt voor de muzikale omlijsting.


Meer over de gasten

Lize Spit (1988) behaalde een master scenarioschrijven aan het RITSC in Brussel. Ze werkt als columnist voor De Morgen en doceert creative writing aan de LUCA School Of Arts Brussels. Haar debuutroman ‘Het smelt’ verscheen in januari 2016 bij Das Mag Uitgevers. Eerder publiceerde ze al korte verhalen en gedichten in onder andere Das Magazin, De Gids en de Poëziekrant. ‘Het smelt’ won de Bronzen Uil en de Hebban Debuutprijs voor beste Nederlandstalige debuut, waarnaast het ook de NRC-prijs voor het boek van het jaar en De Nederlandse Boekhandelsprijs in de wacht sleepte.

Tobi Lakmaker (1994) schrijft columns voor De Groene Amsterdammer en LINDA.meiden. Na korte tijd Russisch en literatuurwetenschap gestudeerd te hebben rondde hij in 2018 zijn opleiding filosofie af. ‘De geschiedenis van mijn seksualiteit’ is het messcherpe en onconventionele romandebuut van Tobi Lakmaker, ooit tot muze verklaard en later tot lesbische fundamentalist. Een essentieel werk, gedurfder geschreven dan Frenkie de Jong voetbalt. Over het genie dat Tobi Lakmaker is, was of had moeten zijn.