di 4 apr. Literatuur / €19,50 / 20.00 - 22.30 / Deur open: 19.30

Domani Literair

Griet Op de Beeck is komend voorjaar te gast tijdens Domani Literair. De populaire Vlaamse schrijfster is bekend van boeken als Kom hier dat ik u kus en Gij nu. Ook Philip Huf komt naar Domani. Gastheer is net als voorgaande jaren Frans Pollux. 

Griet Op de Beeck (1973) debuteerde in 2013 met Vele hemels boven de zevende. Het boek werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. Van Kom hier dat ik u kus zijn inmiddels meer dan 200.000 exemplaren verkocht. De roman werd uitgeroepen tot boek van de maand door het boekenpanel van De Wereld Draait Door. Begin dit jaar verscheen Gij nu, het derde boek van Op de Beeck. Daarmee verdiende ze een nominatie voor de NS Publieksprijs. Griet Op de Beeck maakte in augustus indruk als gast in het VPRO-programma Zomergasten.

Philip Huff (1984) schreef de romans Dagen van grasNiemand in de stad en Boek van de doden. Voor dat tweede boek ontving hij de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. In de herfst van 2012 lag Huff een maand in het ziekenhuis, voor een operatie waarvan onzeker was of hij die zou overleven. Het verslag van een reis die daarop volgde en waarin hij voor hem belangrijke boeken herlas, resulteerde in de persoonlijke leesgeschiedenis Het verdriet van anderen. Philip Huff woont tegenwoordig in New York.

Tijdens deze schrijversavond is er ook muziek. 

Kaarten voor Domani Literair zijn vanaf nu te koop bij de stadsbibliotheek en boekhandel Koops te Venlo.