za 11 mrt. Klassiek / €12,50 / 19.30 - 22.00 / aanvang: 20.15

Demenz

Bestel tickets

Een muzikaal project, uitgevoerd door slagwerkensemble Sint Michaël, vrouwenkoor Thorensis en solisten. 


Demenz, een compositie van Vincent Cox naar een idee Tim Leufkens, vormt een eerbetoon aan mensen die lijden aan dementie. Getracht wordt om dementie onder de aandacht te brengen en daarmee een steentje bij te dragen aan de bestrijding van deze aangrijpende ziekte voor zowel patiënt als naasten. De achteruitgang in geheugen, cognitie, functioneren, persoon zal de grote lijn zijn in het muziekstuk, maar er zullen ook 'oplevingen' te horen zijn.

Uitvoerenden: slagwerkensemble Sint Michaël, hout- en koperblazers Sint Michaël, vrouwenkoor Thorensis, Paul Bouten (vibrafoon), Claudia Couwenbergh (sopraan), Pascal Pittie (tenor), Yves Dupuits (gitaar samples), Simone Leufkens (piano) en Harry van Meurs (illustraties).

De muzikale leiding is in handen van Frank Marx.

De première van Demenz op 10 januari 2016 in Roermond was een succes. Het publiek reageerde enthousiast en ontroerd. Een eerbetoon aan mensen die lijden aan dementie. Meer informatie: www.verklanking.nl.

Het concert begint met een optreden van Steije Maurer op marimba. Dit 12-jarige talent studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, gaf een lunchconcert in het Concertgebouw in Amsterdam en trad op bij Podium Witteman. Hij speelde ook al eerder in Domani, eind september 2016, toen als lid van het Ensemble Verhoeven. Hij speelt Bach en Keiko Abe.