vr 21 apr. Klassiek / €24,50 / €33,50 (incl. consumptie) / 20.15 - 23.00

Egbert Derix en Sef Thissen

Reserveer tickets

WANDERN: De cyclus is grotendeels gebaseerd op teksten van journalist/schrijver Jan Derix (1936-2009), de vader van Egbert. Derix vertaalde de teksten in het Duits en zette ze op muziek. Derix schreef de muziek speciaal op de stem van bariton Sef Thissen. Het gaat om gedichten die Jan Derix schreef in de periode 1956-1958. Vaak geschreven tijdens nachtdiensten op de redactie van de krant waar hij werkte.


Ook liedteksten van de singer-songwriters Ton Engels en Frans Pollux en een gedicht van de Italiaanse dichter Mario Argante (wiens familie midden vorige eeuw in Venlo belandde) vertaalde Derix en voorzag hij van muziek. Enkele op muziek gezette eigen Duitse gedichten en een Duits gedicht van zijn broer, filosoof-schrijver Govert Derix, completeren het project. Wandern is een integrale cyclus van vijftien liederen die Derix en Thissen afgelopen 3 februari op cd hebben gezet in het Concertgebouw in Amsterdam. 

Uitvoerenden
Egbert Derix, piano
Sef Thissen, bariton

Kaarten
Er zijn 2 soorten tickets:

Ticket 1: Euro 24.50 (Voorstelling inclusief Inleiding door Govert Derix, drankje achteraf)

Ticket 2: Euro 34,50 (Voorstelling inclusief inleiding door Govert Derix, drankje achteraf en gesigneerd CD-Boek Wandern – winkelwaarde € 24,95 )