zo 11 dec. Concertpodium / 26,00 (incl. consumptie) / 16.00

Café de chansons Noël met Charlotte Haessen

Tickets

"Een schitterend repertoire van de mooiste Franstalige winterklassiekers"

Voor dit speciale kerstconcert brengt het Café des Chansons een schitterend repertoire van de mooiste Franstalige winterklassiekers van o.a. persoonlijkheden als Barbara, Brel, Gainsbourg, Brassens en Piaf. Deze chansons gaan over de vreugde en liefde die menselijke verbondenheid brengt. Café des Chansons nodigt ons uit om deze kerst échte mensen te durven zijn.

Charlotte Haesen, in 1987 te Amsterdam geboren, in Franstalig België opgegroeid, studeerde jazz-zang op het Conservatorium Amsterdam. Op een mooie zonnige zaterdagmiddag zong ze Franse chansons op de Noordermarkt, alwaar altvioliste Odile Torenbeek haar ontdekte. Odile en Charlotte besloten een chansons-programma te maken met het strijkkwartet als basis. Hierbij werden gerenommeerde arrangeurs als Paul Prenen en Wijnand van Klaveren betrokken die op bijzondere wijze het chanson om Charlottes stem-timbre wisten te ‘draperen’. Vervolgens ontwikkelt zich Café des Chansons: Charlotte Haesen plus vier musici uit het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ze brengen schitterend repertoire samen vol mooiste Franse klassiekers van persoonlijkheden als Barbara, Gainsbourg en Piaf.

Het is alweer bijna 10 jaar geleden dat altvioliste Odile Torenbeek toevallig de zangeres Charlotte Haesen ontdekte op de Noordermarkt te Amsterdam. Odile en Charlotte besloten toen een chansons-programma te maken met het strijkkwartet als basis. Hierbij werden gerenommeerde arrangeurs als o.a. Paul Prenen, Wijnand van Klaveren, Mascha van Nieuwkerk en Oene van Geel betrokken, die op bijzondere wijze het chanson om Charlottes stemtimbre wisten te ‘draperen’. Vervolgens ontwikkelt zich Café des Chansons: Charlotte Haesen plus vier musici uit het Nederlands Philharmonisch Orkest. Inmiddels drie albums verder nemen de stem van Charlotte Haesen en de strijkers van het Tobalita strijkkwartet je nog steeds mee op een ontroerende reis door de tijd.

Zondag 11 december 2022 : 16.00u
Domani | Dominicanenplein 15 Venlo
Vrije plaatskeuze: € 26,00
inclusief consumptie bij Domani
Kaarten verkrijgbaar via www.maaspoort.nl of
bij de dagkassa in Domani.

Programma:
1. Intro, Noël ouverture
2. Parlez moi d’amour
3. Nuages
4. Sous le ciel de Paris
5. Il neige sur Liège
6. L’adolescente
7. Le Debit de l’eau
8. Que reste t’il

*** PAUZE ***

1. Le balon rouge, Corelli
2. Paris Canaille
3. Les Moulins de mon coeur
4. J’m’suis fait tout p’tit
5. Avec le temps
6. Le Jazz et la Java
7. Le Noël de la rue
8. Le petit Noël
9. Ne me quitte pas

Elk nummer wordt door Charlotte mondeling
toegelicht.