zo 6 okt. 26,00 (incl. consumptie) / 16:00 uur

Café des Chansons

Tickets

Charlotte Haesen, in 1987 te Amsterdam geboren, in Franstalig België opgegroeid, studeerde jazz-zang op het Conservatorium Amsterdam. Op een mooie zonnige zaterdagmiddag zong ze Franse chansons op de Noordermarkt, alwaar altvioliste Odile Torenbeek haar ontdekte.

Odile en Charlotte besloten een chansons-programma te maken met het strijkkwartet als basis. Hierbij werden gerenommeerde arrangeurs als Paul Prenen en Wijnand van Klaveren betrokken die op bijzondere wijze het chanson om Charlottes stem-timbre wisten te ‘draperen’. Vervolgens ontwikkelt zich Café des Chansons: Charlotte Haesen plus vier musici uit het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ze brengen schitterend repertoire samen vol mooiste Franse klassiekers van persoonlijkheden als Barbara, Gainsbourg en Piaf.

Tobalita String Quartet
Viool | Cécile Huynen
Viool | Evelien Jaspers
Altviool | Odile Torenbeek
Cello | Anjali Tanna

Vier musici uit het Nederlands Philharmonisch Orkest, drie nationaliteiten met een enorme homogeniteit in klank en muzikaal verhaal.

Ze spelen Haydn, Mozart, Schubert en Beethoven, maar ook o.a. Puccini, Kreisler, Piazzolla en Ellington. Het Tobalita Strijkkwartet treedt regelmatig op in reguliere concertzalen maar daarnaast brengen de strijkers graag muziek op plaatsen die minder

voor de hand liggen en waar de muziek juist heel veel moois teweegbrengt, zoals bijvoorbeeld in ziekenhuizen en verpleeghuizen. Muziek op locatie, buiten de concertzaal. ‘Het Tobalita String Quartet speelt muziek voor iedereen!’ Van oudsher speelt het Kwartet binnen één performance een aantal verschillende stijlen, vandaar dat het musiceren met zangeres Charlotte

Haesen een logische stap was. De uitdagende arrangementen zijn het kwartet en Charlotte op het lijf geschreven. Veelkleurigheid en “telling stories” is decisoir bij de benadering van elk chanson dat ze ter hand nemen. De affectie voor ‘het chanson’ is bij elk van de kwartetleden énormément.