di 10 okt. Concert / gratis / aanvang 20:00

Au Revoir Von Reijnders - Afscheidsconcert

Afgelopen maandagochtend is op 66-jarige leeftijd de pianiste/docent Von Reijnders overleden. Vijf weken geleden kreeg ze het bericht dat kanker haar in de macht had en dat genezing niet mogelijk zou zijn. Keihard; Von stond tot op dat moment midden in het muziekleven in de regio Noord-Limburg en ver daarbuiten. Als begeleidster van koren en solistenconcoursen genoot Von een grote reputatie en honderden leerlingen, jong en oud, in de regio Venray en Venlo werden door Von gemotiveerd tot muziekmaken naast de vele concerten die ze speelde in binnen-en buitenland met koren, ensembles en solisten.

Op haar sterfbed vroeg Von aan haar broer of hij een concert zou willen organiseren. “Ik wil geen afscheid met toespraken dat ik de beste ben, met herhalende foto's, levensloop en gedichtjes. Een concert met geliefde collega musici, docenten en een paar leerlingen zou prachtig zijn. Muziek verbindt, geeft hoop.

En nog iets...... 't zou prachtig zijn als mijn pianolerares aan het conservatorium in Maastricht, Tonie Ehlen, ook een stuk zou willen spelen. ”Von onderhield na het eindexamen piano in 1983 intensief contact met Tonie Ehlen. Kaartjes en briefjes over en weer en zo nu en dan een concertbezoek. Tonie geldt als een der grootste pianosolistes die aan het conservatorium Maastricht studeerde en doceert.

Dat concert komt er; dinsdagavond 10 oktober aanvang 20.00 u. in DOMANI Venlo,na de crematie.

“En denk d'r aan; ik betaal de huur van kapel, vleugel en musici, het publiek loopt gratis binnen en met z'n allen heffen we na afloop het glas. Op de muziek, op het leven.” Aldus Von.

Enige namen van musici die medewerking verlenen.

Tonie Ehlen, piano, Bert van den Bergh zingt Brel in het Venloos, de meeslepende Moldavische accordeonist Oleg Fateev, harpiste Bess Franssen, koor Campanella. Inge, al 23 jaar Von's leerling en Tuur, haar jongste leerling. Daarnaast klinkt het Au Revoir op o.a. Fagot, slagwerk, trompet. Viool etc...

Natuurlijk zal broer Nard niet ontbreken, samen met pianist Edwin Schimscheimer.

Een bijzonder Au Revoir; 10 oktober dinsdagavond 20.00 u. DOMANI Venlo. Gratis entree.