zo 3 mrt. Concertpodium / €26,00 (incl. consumptie) / 16:00

Ad Mosam

tickets

Het beeld van de treurende moeder, vol emotie en menselijk drama, blijft ons diep raken. De onvoorwaardelijke liefde voor haar kind wordt zo de bron van ondraaglijke pijn.

De beroemde versie van Pergolesi maakt in tegen elkaar schurende tonen de pijn en het verdriet voelbaar. Geselingen worden uitgebeeld, tranen worden hoorbaar. Het hart gaat tekeer in wild bewegende vioolpartijen; de onvermijdelijke acceptatie klinkt in wijdse melodieën. Hoop spreekt uit een bijna feestelijk Amen.
We combineren Pergolesi dit jaar met een vergeten juweeltje van Porpora (die van de film Farinelli!). Zijn ‘Salve Regina’ (de originele versie!) is al net zo virtuoos en indrukwekkend als de aria’s uit die film.

Voor de emotionele balans in dit programma zorgt een Triosonate van Caldara; natuurlijk mag een dromerig én vitaal stuwend concert van Vivaldi niet ontbreken. En het programma begint met …… onze volgende verrassing.

Vanaf zondag 25 februari 2024 is de dagkassa bij Concertpodium Domani volledig cashless. Gasten kunnen nog steeds op het laatste moment hun tickets aan de deur blijven kopen. Via het scannen van een qr code met hun telefoon kunnen ze een ticket betalen via een betaalapp van hun bank.

Wil iemand toch cash betalen, dan kan dat van tevoren altijd via de theaterkassa in Maaspoort.